onsdag 20 januari 2010

Kan själv inhalera


Scott kan själv. Det här var roligt. Vi inhalerar ju normalt Scott med en liten maskin som vi har hemma. Den brukar brumma honom till sömns. Man häller i flytande medicin som sedan förångas och andas in. Hemma ger vi Scott olika luftrörsvidgande och kortison beroende på hans förkylningstillstånd. Ibland om han är riktigt förkyld kan det blir så att vi inhalerar olika grejer om vart annat med 1-2 timmars mellanrum dygnet runt. Då brukar man se lite tröttare ut som förälder när man kommer till jobbet om man haft nattpasset.

Nu är Scottis ganska så okej och bara lite snuvig så han får lite inhalationer i förebyggande syfte och för att få bort det värsta rosslet. Han vägrar ju hosta själv, utan man får säga till honom. Vet inte om han glömmer av det eller inte känner det? MEn vad begär man av en 2åring. ;)

Scott var ju extremt dålig sitt första levnadsår och slutade andas ett par gånger. Nu kommer jag inte ihåg, men det var i alla fall en 3-4 gånger. Då låg han i olika typer av respiratorer bara för att kunna andas.
Och det för att han träffat någon annan person som varit rejält snuvig. Då blir han dödssjuk.

En gång när han slutade andas gick han ner till 20 slag/min i puls och då var de på intensiven oroliga.
Då satte de in adrenalin direkt till hjärtat, ungefär som i en film. Visste inte ens att de gjorde så i verkligheten.
Nu gick det bra och när man är så liten kan det gå rätt lång tid innan man behöver syre, eller i alla fall mer tid än en vuxen kan klara sig utan yrsel eller skador.

I princip har Scott varit borta runt 5 gånger kan man säga och att de har dragit igång honom med plattorna på bröstet, eller lufthandpump och adrenalin. Sicken gubbe! Jag gillar honom. He is alive! ;)

3 kommentarer:

 1. Den killen är helt fantastisk, det har vi konstaterat om och om igen. Heja dig Henrik för att du skriver en massa så vi andra kan läsa och ta del av hur det går. Kram syster yster ;-)

  SvaraRadera
 2. Jag har ju inget annat att göra, jo det är Malou på tv.nu om man tycker det är skoj....?

  SvaraRadera
 3. Sicken kille det har jag ju alltid sagt.
  O tack Scottis för att jag fick växla några ord med dig...måste vara skönt att få komma hem några dagar. Älskar dig. Puss

  SvaraRadera