måndag 18 januari 2010

Uppe och målar några minuter


Idag ser det ju mycket mera positivt ut. Vi fick låna en barnvagn och ta oss ut till lekrummet (10 meter bort iofs ;) ), de har ju öppnat bröstkorgen på Scottis så eftersom man inte skall hålla honom under armarna på ett par veckor/månader så blir det lite jobbigt att bära bort bonom. Han väger trots allt lika mycket som en halv cementsäck(?). Några minuter klarar scott att sitta upp och måla, men han är väldigt trött. Vi går tillbaka till rummet redan efter 7 minuter eftersom han inte orkar sitta upp.

OCH hungrig är han med skall väl tilläggas. Resten av plättarna, sedan klämde han i sig samt ett par oxjärpar med brunsås och ett par potatisar och en hel flaska saft. Därefter läste vi "Totte bygger" och sedan däckade han i sängen.

Jag och sköterskan diskuterade att ta bort morfinet för han blir så enormt tröttare när han får det.
Så nu kör vi bara voltaren och alvedon, ventoline & pulmicort.

Alla slangar är bortplockade även droppet, fast de vill att han skall få i sig 1000ml vätska tills kl 24. Jag tvingar honom att dricka saft i mängder. Hemskt va. ;)

Nu har han bara en pvk i foten och en på handen. Två elektroder sitter kvar på hjärtat ifall ifall, de brukar de dra precis innan de tycker man är så okej så att man kan gå hem.

Man kan väl säga att det inte kommer att hända så mycket mera framöver nu mer än att vänta vänta vänta på att lille Scottis skall läka och bli helt bra. Försöker uppdatera sidan 1-2 gånger per dag from nu ändå.
Inte förräns nästa handoperation i april-maj då förstås. Då är man ju hemma igen med en gubbe i handställning. ;(

Skulle tro att vi får komma hem till helgen någon gång om det ser ut som det gör nu. Ja, men sedan skall han vara hemma en-två månader innan han får gå till dagis. Dels så skall ju bröstkorgen läka ordentligt och sedan alla de massa stygnen på hjärtat skall läka helt. Det är för att om han får in någon baskelusk (endokardit exempelvis) kan de förstöra de klaffarna som flyttats runt. Därför är det bra om Scott håller sig lite för sig själv ett tag framöver. Trist men sant.

Roligt var att det ringde en kund idag till sjukhuset och beställde isolering av sin villa. (svenskaisolering.se) Så det kommer lite jobb med efteråt det att man kommer hem. Marian & Co (vteknik.se) har också fullt upp med renovering på idrottsvägen, badrum i olofstorp, torslanda och hulan. Så det rullar ju på det med. Skoj, då slipper man vara arbetslös i alla fall.

5 kommentarer:

 1. Sötnos!

  kram Babette

  SvaraRadera
 2. Åh så sött....pappas hemmagjorda pannkakor eller? Smaskens ju.

  SvaraRadera
 3. Hemmagjorda plättar. ;) Kalla men mumsiga.

  SvaraRadera
 4. Lilla vännen, märks att han inte är sig själv riktigt än för annars hade pennan varit på pappret hela tiden och pappret hade varit fullt med en massa kludd. Det kommer, tålamod :-)

  SvaraRadera
 5. fin starka lilla scottis... och otroliga ni...
  manga manga kramar

  SvaraRadera