fredag 15 januari 2010

Vilar gott


Föräldrabyte har skett. Nu är mamma Lella hos Scott. Han hade precis somnat innan jag kom. Sköter sig jättebra, sa sjuksköterskan. Vilar och tar det lugnt, precis som han ska göra. Sköterskan berättade att Scott försökt vända på sig när han såg pappa Henrik, men det är inte så bra med tanke på såret. Han ska allra helst ligga på rygg.

Alla Scott's värden ser jättebra ut. Blodtrycket är stabilt. Syresättningen var låg tidigare så då fick han extra syrgas. Nu ligger han dock bra till så det är sänkt något. Scott har fortsatt blöda från såret, men tydligen var inte läkarna särskilt oroliga över den mängden. Inte ännu iaf. De tror blödningen ska avta snart.

Tog med mig Scott's drickflaska också, med röd saft. Favorit. Det får han dricka tills han tröttnar på det :-). Notering till mig själv o Henrik: kolla upp om syskon får komma? Vi fick info om att syskon inte var välkomna, men jag ser syskon i både övervakningsrummet och lekrummet, så vi borde få låta Will och Liv följa med en dag också.

upplagt av scott's mamma

4 kommentarer:

 1. Vad sa de om infektionsrisken då? Kommer du hem snart? Vi har bakat en kaka och tittar på let's dance. Fredagsmys pappa och will. Liv sover.

  SvaraRadera
 2. Kanske vill dom att han slutat blöda så inte såret blir infekterat innan besök tillåts..

  De andra barnen som har sina syskon hos sig kanske inte är så illa som Scottis....

  Är det bara flytande föda som får ätas förtillfället eller? Hur lång tid tar det innan han kan sitta upp o sånt...på de äldre ska de ju helst upp o gå dagen efter en Op.

  SvaraRadera
 3. Kan vara så. Eller så respekterar de inte vad som skrivs i informationen. Eller så är de muslimer, de brukar komma med minst 10 pers från familjen och förstår inte när personalen säger till dem? Så var det på inskrivningsdagen....

  Bra om Scott inte blir så förkyld som Liv är, han iofs fått Rs-spruta.

  Han äter bara genom en liten slang in i armen.. ;)

  Den här operationen är så komplicerad så den gör man inte ens på äldre. ;) Resultatet efteråt blir bra, men om man inte är ett litet barn så klarar man det inte. Jag tyckte det hade varit praktiskt för egen del annars.

  SvaraRadera
 4. Muslimer e som muslimer är....respekterar inte alltid det som ska göras...dom lyssnar mest på sig själva....
  Oj lät det rasistiskt eller realistiskt..?
  Nåja...Hoppas Liv kryar på sig.

  SvaraRadera